Käytämme asennuksissamme alan laadukkaimpia kameroita, tallentimia ja verkkolaitteita.

Kameroita on karkeasti neljää eri tyyppiä:

it-turva_domekameraDomekamerat eli kupukamerat

Kameroita käytetään sekä sisä- että ulkotiloissa. Yleensä kupu on vandaalisuojattu, eli kestää hyvin siihen kohdistettuja iskuja. Kameroita löytyy sekä infrapunalla, että ilman. Kupu estää myös kameran suunnan havaitsemisen, ja sen muuttamisen esim. kepillä tönimällä.

it-turva_bulletkameraBullet -tyyppiset kamerat

Näyttävät enemmän perinteiseltä kameroilta. Kamera ovat yleensä ulkokäyttöön tehtyjä ja infrapunalla varustettuna.

it-turva_runkokameraRunkokamerat

Kamerat ovat vaihdettavalla optiikalla ja tarkoitettu lähes poikkeuksetta sisäkäyttöön. Soveltuvat myös ulkokäyttöön erillisen sääsuojakotelon kanssa.

it-turva_kaantopaakameraKääntöpääzoom -kamerat (PTZ)

Kameroita voidaan pyörittää ja ohjata etäältä. Soveltuvat sekä sisä- ja ulkokäyttöön. Kamera löytyy sekä infrapunalla, että ilman.

Tallentimet

Kameravalvonta tarvitsee aina tallentimen ja niitä on hyvin monia erilaisia. PC-pohjaisia ja ns. ”rautatallentimia”. Lukuisten vertailuiden jäkeen voimme vilpittömästi suositella suomalaista PC-pohjaista Ksenos -tallenninta, mikäli on tarvetta hienosti toimivalle liiketunnistukselle ja erittäin helppokäyttöiselle käyttöliittymälle. Voit esim. maalata kuvasta tietyn alueen ja aikajanalle piirtyy siinä kohdassa tapahtunut liike. Takautuvasti, ilman viiveitä! Tämä on ominaisuus, josta vähän joutuu maksamaan, mutta joka säästää erittäin merkittävästi hakuaikoja. Tämän ohjelman ominaisuudet eivät ihan heti lopu kesken. Kysy lisää, niin demotaan.

Budjettiratkaisuihin ilmaisia ja hyvin toimivia ohjelmistojakin löytyy, joskin voimme suositella niitä lähinnä jatkuvaan tallennukseen ilman liiketunnistusta.
Tallennusjärjestelmä räätälöidään ja sovitaan aina asiakkaan tarpeen mukaisesti.

Faktaa ja hintoja

  • Kiinteällä optiikalla varustettujen kameroiden hinnat lähtevät noin 200 eurosta ylöspäin.
  • Säädettävä optiikka tuo kameralle lisähintaa, mutta säästää monessa paikassa paljon työaikaa asennusvaiheessa. Hintataso noin 250-500 euroa.
  • Moottoroitu, zoomattava ja kääntyvä optiikka nostaa kameran hinnan noin 1000 euroon.
  • Tallennusjärjestelmiä on saatavilla hyvin monia erilaisia ja niiden hintaan vaikuttaa niin moni asia että ne katsotaan aina tapauskohtaisesti.
  • Toimitamme yleensä aina valvontajärjestelmät avaimet käteen kertamaksulla (ei ylläpitokuluja, ei vuosimaksuja), mutta voimme tehdä myös kuukausivelotteisen sopimuksen. Tai myydä vaikkapa pelkät kamerat. Kysy!
  • Kaikissa myymissämme järjestelmissä on etäyhteysmahdollisuus jolla kuvia voidaan seurata vaikka toiselta puolelta maailmaa reaaliajassa! Yhteydet onnistuvat niin tietokoneilta kuin lähes kaikilta mobiililaitteiltakin.